BEREIKBAARHEID
Op zaterdag 27 juli tijdens de Straatparade zijn er verschillende wegen en ov-haltes afgesloten en zijn diverse parkeergarages tijdelijk niet bereikbaar. Kijk voor een actueel overzicht op Rotterdam Bereikbaar en plan uw reis met het OV van tevoren via de reisplanner van de RET.

REISINFORMATIE
Tijdens Rotterdam Unlimited Zomercarnaval is het centrum voor een groot gedeelte niet toegankelijk voor autoverkeer. Wij raden iedereen aan zoveel mogelijk met het openbaar vervoer of met de fiets vaan Rotterdam de reizen.

Rotterdam Unlimited Zomercarnaval is prima bereikbaar met de trein. Vanaf Rotterdam CS is het slechts enkele minuten lopen naar de Coolsingel en sta je zo langs de route van de Straatparade.

Wij raden iedereen aan om zoveel mogelijk met het openbaar vervoer of de fiets te komen. Een groot deel van het centrum is niet goed bereikbaar met de auto. Kijk voor een overzicht van parkeerlocaties nabij het centrum op www.parkereninrotterdam.nl.

Rotterdam Unlimited Zomercarnaval is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer. Om naar de Coolsingel te komen kan je bijvoorbeeld:

  • Met metrolijn A en B richting Schiedam uitstappen bij halte Beurs
  • Met metrolijn C richting De Akkers uitstappen bij halte Beurs
  • Met metrolijn D richting Rotterdam CS uitstappen bij halte Stadhuis
  • Met metrolijn E richting Den Haag CS uitstappen bij halte Stadhuis

De buslijnen en trams rijden tijdens Rotterdam Unlimited Zomercarnaval volgens aangepaste routes en dienstregelingen. Informatie inzake de aangepaste bus- en tram dienstregelingen zijn te vinden op de website van de RET.

Naast de vele gratis fietsenstallingen in Rotterdam is het ook mogelijk om je fiets te stallen in de bewaakte fietsenstalling op Rotterdam CS, de Meent en de Binnenrotte.

`

TOEGANKELIJKHEID
Rotterdam is een stad die veel doet aan toegankelijkheid. Veel van de openbare stoepen en pleinen waar de Straatparade langskomt zijn toegankelijk. Je kan overal langs de route gaan staan of zitten. Voor de openbare plaatsen geldt: vol is vol. Wil je graag zitten op een bepaalde plek, kom dan op tijd.

Kom je met de (aangepaste) fiets? Gebruik de bewaakte fietsenstalling bij Meent 151, vlakbij de Coolsingel. Andere onbewaakte fietsenstallingen zijn te vinden op de Lijnbaan, in garage de Binnenrotte en op de Hoogstraat ter hoogte van Zijl 10. De fietsenstalling bij station Blaak is niet rolstoeltoegankelijk.

Alle (metro)stations en tramhaltes zijn toegankelijk. Let op: sommige tramlijnen en haltes vervallen deze dag door de Straatparade. We raden aan om met de metro te reizen

Brengen en ophalen kan aan de achterkant van het Stadhuis. Navigeer naar Raam 16, 3011JH Rotterdam. Hier wordt een plaats voor rolstoeltaxi’s gecreëerd. Dit is ongeveer 200 meter van de Coolsingel vandaan. Gebruik ook de algemene taxistandplaats aan de voorzijde van Centraal Station (Stationsplein 1, Rotterdam). Plan je aankomst een uur voor het passeren van de Straatparade en vertrek na afloop van de parade.

Er zijn veel gehandicaptenparkeerplaatsen langs de route die tijdelijk buiten gebruik zijn. Maak gebruik van parkeergarages zoals Schouwburgplein, Binnenrotte, Museumpark, Erasmusbrug en Nieuwe Binnenweg.

`

SPECIALE TOEGANKELIJKHEIDSFACILITEITEN
We streven we ernaar om een inclusieve en toegankelijke ervaring te bieden voor iedereen. Dit jaar introduceren we voor het eerst specifieke toegankelijkheidsfaciliteiten voor mensen met een beperking. Dit doen wij in samenwerking met Welkom Toegankelijkheid en Evenementen & Komt het Zien! Hieronder vind je een overzicht en is het mogelijk om je aan te melden. Mocht je vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op via [email protected].

Voor het oude Postkantoor aan de Coolsingel (ingang via Stadhuisstraat) komt een kijkplatform voor rolstoelgebruikers en rollatorgebruikers. Er wordt hiervoor een vak ingericht. Elke bezoeker mag één ondersteuner meenemen. Om je gratis plaats te reserveren, klik hier en meld je aan vóór 22 juli 2024. Na aanmelding ontvang je een ticket met QR-code en een bevestigingsmail met meer informatie over tijden en bereikbaarheid. Meld je tijdig aan, want vol is vol.

Scootmobielen zijn niet toegestaan vanwege de beperkte ruimte, we gaan uit van 1m² per rolstoel/rollator.

Hoewel hulphonden wettelijk zijn toegestaan, raden wij af om ze mee te nemen vanwege de drukte en het hoge geluidsniveau. Dit advies is in lijn met KNGF Geleidehonden.

Tijden
: Je kunt terecht op deze plek vanaf 15:00 uur tot 21:00. De parade komt langs het Stadhuis vanaf ±16:00 tot ±19:00 (schatting).

Voor mensen met een visuele beperking is audiodescriptie beschikbaar bij het oude Postkantoor, Coolsingel 42 (ingang via Stadhuisstraat). Er wordt hiervoor een vak ingericht. Elke bezoeker mag één ondersteuner meenemen. Om je gratis plaats te reserveren, klik hier en meld je aan vóór 22 juli 2024. Meld je tijdig aan, want vol is vol. Na aanmelding ontvang je een ticket met QR-code en een bevestigingsmail met meer informatie over tijden en bereikbaarheid.

Hoewel hulphonden wettelijk zijn toegestaan, raden wij af om ze mee te nemen vanwege de drukte en het hoge geluidsniveau. Dit advies is in lijn met KNGF Geleidehonden.

Tijden: Je kunt terecht op deze plek vanaf 15:00 uur tot 21:00. De parade komt langs het Stadhuis van ongeveer 16:00 tot ongeveer 19:00

Hier zijn dit jaar geen voorzieningen voor, omdat we tijdens de straatparade geen live podia hebben.

Voor mensen met een cognitieve beperking is een prikkelarme ruimte beschikbaar bij Sococo Coffee, Weena 100, 3012 CM Rotterdam. Deze ruimte biedt een rustige omgeving met een goed uitzicht vanaf de eerste verdieping op de parade. Houd er rekening mee dat het een gedeelde ruimte is en het niet volledig stil zal zijn. Er kunnen bijvoorbeeld geluiden zijn van een koffiemachine of andere aanwezige mensen.

We vragen iedereen om rekening met elkaar te houden en de ruimte zo stil mogelijk te houden. Om je gratis plaats te reserveren, klik hier en meld je aan vóór 22 juli 2024. Je mag één ondersteuner meenemen. Meld je tijdig aan, want vol is vol. Na aanmelding ontvang je een ticket met QR-code en een bevestigingsmail met meer informatie.

Tijden: Je kunt gebruikmaken van de prikkelarme ruimte vanaf 14:30, een uur voordat de parade voorbij komt tot uiterlijk 19:30 uur. De parade komt langs Sococo Coffee van 15:30 uur tot 18:30.

`

OVERIGE INFORMATIE

We herkennen het Hidden Disabilities Sunflower Keycord, waarmee de drager discreet kan aangeven dat hij of zij extra steun, hulp of wat meer tijd nodig heeft.

Op sommige locaties kan visitatie en tassencontrole plaatsvinden. Medicijnen in de originele verpakking met een uitdraai van de apotheek zijn toegestaan.

Hoewel hulphonden wettelijk zijn toegestaan, raden wij af om ze mee te nemen vanwege de drukte en het hoge geluidsniveau. Dit advies is in lijn met KNGF Geleidehonden.

Langs de route bevinden zich een aantal toiletgroepen en EHBO-posten met rolstoeltoegankelijk toilet. Er bevindt zich een rolstoeltoegankelijk toilet en toiletcabines zijn nabij het vak in de Stadhuisstraat. Gebruik de HogeNood app voor ‘openbare’ rolstoeltoegankelijke toiletten langs de route van de Straatparade.

`

Vragen
Heb je vragen over toegankelijkheid, hulp nodig, of wil je bepaalde locaties bezoeken? Mail ons dan via [email protected]. We behandelen je informatie vertrouwelijk volgens de AVG-wetgeving.

De Speciale Toegankelijkheidsfaciliteiten tijdens Rotterdam Unlimited Zomercarnaval worden mede mogelijk gemaakt door: