Geliefde Battle of Drums maakt comeback met Anniversary editie

Met grote vreugde kondigen we aan dat de populaire Battle of Drums dit jaar terugkeert op het programma: Battle of Drums Anniversary. Het onderdeel vindt plaats op vrijdag 26 juli in Rotterdam Ahoy en is volledig gratis toegankelijk. Voor het eerst sinds 2019, na onderbrekingen door corona en vervanging door de Warming Up, is het geliefde evenement weer terug op het programma!

Door de eerder opgelegde maatregelen vanuit de gemeente is het tot grote teleurstelling van velen niet mogelijk om het oorspronkelijke programma, met festival op vrijdagavond en (inter)nationaal podiumprogramma op zaterdag op de Coolsingel te organiseren. Hierdoor kan de Warming Up, sinds 2022 de vervanger van de Battle of Drums, ook geen doorgang vinden dit jaar.

De geliefde drumcompetitie heeftin de jaren van afwezigheid nooit aan populariteit ingeboet. Mede daarom is er hard gewerkt om alternatieve mogelijkheden te onderzoeken om het onderdeel toch door te laten gaan. Met succes! Op 26 juli zal de spectaculaire Battle of Drums, in een andere vorm, plaatsvinden in Rotterdam Ahoy. Het evenement heeft door de jaren heen een cultstatus bereikt binnen de gemeenschappen, waarbij het niet alleen als een competitie, maar ook als een viering van cultuur en saamhorigheid wordt gezien. Het evenement is een symbool van trots en een platform waar de rijke muzikale tradities tot leven komen en generaties verbinden.

De Battle of Drums Anniversary belooft een avond vol muziek en energie te worden waarin de geschiedenis van de Battle of Drums wordt gevierd. Drie brassbands die in het verleden de competitie hebben gewonnen geven in een spectaculaire showcase het beste van zichzelf. Naast de showcase wordt de avond muzikaal omlijst. Wie dit gaat doen wordt later bekend gemaakt. We duimen voor mooi weer, want er komt ook een Mercado met terrassen buiten!

Toegang tot de Battle of Drums Anniversary is gratis. Je dient je wel van tevoren aan te melden. Na aanmelding ontvang je een QR-code die toegang geeft tot Rotterdam Ahoy.

Klik hier om je gratis ticket te bestellen.

deel dit bericht