Queen & King Zomercarnaval 2023 gekozen

Rotterdam Unlimited Zomercarnaval is officieel van start met de inhuldiging van de nieuwe Koningin en Koning van Zomercarnaval 2023. Na een drukbezochte en wervelende show in Concertgebouw De Doelen, waarin de kandidaten dansten in carnavalskostuum, ging de jury in beraad en kozen unaniem voor Sharicia Hasham en Orwin Gomes als Queen en King Zomercarnaval 2023. Met deze verkiezing is Rotterdam Unlimited Zomercarnaval 2023 officieel geopend.

Queen & King
Bij de spetterende Royalty Election werden Queen & King Zomercarnaval 2023 gekozen. Sharicia Hasham van de groep Bacchanal Tribe is gekroond tot Queen Zomercarnaval 2023. Zij won met haar kostuumthema "Een dag in Oranjestad" met ogenschijnlijk gemak de harten van de jury èn het publiek. King Orwin Gomes vertegenwoordigd de groep Kingdoms Under The Sun met het thema "Las Vegas Legend". Het gemak waarmee Orwin de stage overnam en het publiek compleet uit zijn dak liet gaan liet een diepe indruk achter. Hij kwam, zag en overwon met zijn charismatische stage présence en energie. Beiden zullen op zaterdag 29 juli de iconische Straatparade aanvoeren, die voor de 36ste maal zal plaatsvinden. Ook zullen zij tot aan editie 2024 het feest der feesten vertegenwoordigen tijdens tal van bijeenkomsten.

Warming Up en Lighting Parade
Op 28 juli om 18.00 uur zullen ook dit jaar weer drie brassbands vanaf drie verschillende locaties in de stad vertrekken om de stad wakker te schudden voor Rotterdam Unlimited Zomercarnaval. Ook de Lighting Parade zal weer plaatsvinden: vanaf 22.00 uur loopt de parade vanaf het Churchillplein richting Hofplein. Een magische gebeurtenis.

Straatparade
Op zaterdag 29 juli om precies 13.00 uur vertrekt de iconische Straatparade met bijna 40 wagens vanaf de Blaak om 6 uur lang als een kleurrijk lint door de stad te meanderen. Het belooft weer een kleurrijk spektakel te worden!

Soundsystems
De laatste jaren waren de soundsystems een groot succes. Maar dit jaar pakt Rotterdam Unlimited Zomercarnaval uit, door maar liefst 6 spectaculaire en on trend party concepts uit te nodigen om de soundsystems te hosten. After Six, The Couch, HEAT ft Ray Escobar, Redemption, International Dance League en Pretty Girls Like Trap Music zullen vrijdag en zaterdag de hele Coolsingel omturnen in één mega openlucht feest met de stad als decor.

Talent
Aanstormend talent komt in ruime mate aan bod op de twee podia op zaterdag, waar House of Knowledge en LEVELS.TV hun muzikale beloftes van de toekomst showcasen.

Tòch geen zin? Zomercarnaval op TV!
De NOS laat ‘s avonds de hoogtepunten voorbijkomen in een rechtstreeks programma vanuit een restaurant aan het Stadhuisplein. In de weken ervoor komt op YouTube een driedelige serie online, die een uniek kijkje achter de schermen biedt van de vele voorbereidingen.

NPO 3 YouTube
Aflevering 1: online vanaf donderdag 13 juli
Aflevering 2: online vanaf donderdag 20 juli
Aflevering 3: online vanaf donderdag 27 juli

deel dit bericht