Bubbling 2.0 Dance Battle in poppodium Annabel

Rotterdam Unlimited Zomercarnaval trekt met haar programma dieper de stad in. Op vrijdag 26 juli en zaterdag 27 juli vinden officiële afterparties plaats in poppodium Annabel en club Sahara. Onder andere K-Liber, GIANT, Boutcha Bwa en Reanny treden op. Ook is er een ode aan Def Rhymz, geïnitieerd door BubblingTV.

Poppodium Annabel en club Sahara vormen het decor voor de officiële afterparties van Rotterdam Unlimited Zomercarnaval, die de energie van het evenement nog even voort laten duren, rechtstreeks naar het nachtleven van Rotterdam. “We zijn verheugd dat poppodium Annabel en club Sahara dit jaar de officiële afterparties hosten. Deze dynamische locaties passen perfect bij de energieke sfeer van ons festival”, zegt Eva van der Vegt, directeur van Rotterdam Unlimited Zomercarnaval.

Bezoekers kunnen zich verheugen op een divers programma. Met artiesten als Sabroso, Idaly, K-Liber en Reanny in Annabel. En GIANT, DJ Nems, Boutcha BWA en DJ Moortje in Sahara, is er voor elk wat wils. De afterparties beloven een feestelijke viering te worden van muziek en cultuur.

Ode aan Def Rhymz
Def Rhymz neemt een speciale plaats in binnen het Zomercarnaval. De videoclip van zijn hit "Schudden" werd tijdens de Straatparade opgenomen, waarmee zijn erfgoed verweven raakte met het festival. Tijdens het speciale eerbetoon wordt zijn invloedrijke bijdrage aan de Nederlandse muziekscene gevierd. Het is met trots dat we zijn nalatenschap eren, als een blijvende herinnering aan zijn impact op zowel het Zomercarnaval als de Rotterdamse cultuur.

Bubbling 2.0 Dance Battle
Er staat ook een Bubbling 2.0 Dance Battle op het programma, georganiseerd door BubblingTV. Op het podium van Annabel vinden old skool Bubbling Battles plaats. Onder andere dj Lemain, dj Machayro, Groove Kings, Westside Productions, Aldring Pers en Undertaker treden op.

Ryansley Haize, voorzitter Stichting Zomercarnaval Nederland: “Vorige zomer veroorzaakte een verouderd artikel in ons reglement begrijpelijke animositeit. In samenspraak met het maatschappelijk middenveld en met steun van RADAR, heeft het bestuur van Stichting Zomercarnaval Nederland niet alleen artikel 5, dat bubbling verbood, herschreven, maar ook het hele reglement onder de loep genomen. Deze aanpassing en het programma in poppodium Annabel weerspiegelen naar ons idee het juiste respect voor een evenement dat rijk is aan cultuur, historie en diversiteit. We zijn ervan overtuigd dat dit zal bijdragen aan een inclusieve en feestelijke ervaring voor alle deelnemers, publiek en cultuurgemeenschappen."

Bubbling is een culturele hybride die dancehall en reggae combineert met lokale elementen en weerspiegelt de multiculturele samenleving. Het ontwikkelde zich binnen migrantengemeenschappen als een reactie op postkoloniale migratie-ervaringen, waarbij muziek fungeert als een verbindende kracht en identiteitsuitdrukking. Bubbling biedt een manier om culturele erfgoeden te vieren en een gevoel van gemeenschap op te bouwen.

Tickets voor het programma in poppodium Annabel en club Sahara zijn voor € 5,- verkrijgbaar via https://www.annabel.nu en https://www.clubsahara.nl/

deel dit bericht