Rotterdam Unlimited Zomercarnaval staat voor de deur!

Rotterdam Unlimited Zomercarnaval komt eraan! We brengen je graag op de hoogte van het laatste nieuws.

In dit artikel:

  • En de winnaars zijn..
  • (Podium)programma
  • Oproep NOS

En de winnaars zijn..

Rotterdam Unlimited Zomercarnaval is officieel van start met de inhuldiging van de nieuwe Koningin en Koning van Zomercarnaval 2023. Na een drukbezochte en wervelende show in Concertgebouw De Doelen, waarin de kandidaten dansten in carnavalskostuum, ging de jury in beraad en kozen unaniem voor Sharicia Hasham en Orwin Gomes als Queen en King Zomercarnaval 2023. Met deze verkiezing is Rotterdam Unlimited Zomercarnaval 2023 officieel geopend!

28 juli - Warming Up

Dit razend populaire programmaonderdeel is opnieuw tegen het licht gehouden en geactualiseerd om zo klaar te zijn voor de toekomst. Drie brassbands zullen om 18.00 uur vertrekken vanaf drie verschillende locaties in de stad:

  1. Vanaf de bibliotheek op de Binnenrotte door UNICUM BRASS
  2. Vanaf het Tiendplein (Middellandstraat) door ICONIC BRASS
  3. Vanaf het Westerpaviljoen op de Nieuwe Binnenweg door LEGENDAIRS

Aangekomen op de Coolsingel zal elke brassband om exact 19.00 uur met een geweldige explosie van muziek het straatfeest openen, doordat de brassbands 5 minutenlang zullen freestylen met de soundsystems. De stemming zit er dan in: het programma op de podia gaat beginnen! Het is de kunst voor de brassbands om zoveel mogelijk ‘eigen crowd’ op sleeptouw te nemen, opdat er bij de freestyle op de Coolsingel ‘eigen’ feesten binnen het feest ontstaan.

28 juli - Lighting Parade

Om 22.00 uur vertrekt de mini parade vanaf Churchillplein richting Hofplein. De duizenden kleine lichtjes, die zijn verwerkt in kostuums en roadpieces, geven een mysterieus en dramatisch effect dat wordt versterkt door het indrukwekkende decor van de Coolsingel. De deelnemende carnavalsgroepen worden begeleid door diverse brassbands. Om exact 23.00 uur is het programma van de vrijdag klaar en maakt Rotterdam zich klaar voor de finaledag op zaterdag 29 juli met als hoogtepunt de Zomercarnaval Straatparade.

29 juli - Straatparade

De route van de Straatparade is een vertrouwde: de opstelling vindt weer plaats op de Blaak, waarna de parade zich via de Witte de Withstraat en Nieuwe Binnenweg een weg baant naar het Weena en de Coolsingel, waar het défilé zal worden afgenomen.

Podiumprogramma & soundsystems

Naast deze bekende programmaonderdelen kan je nog veel meer verwachten! Op de twee live podia, beiden op de Coolsingel, zullen bekende en onbekende artiesten, nationaal en internationaal, de stage beklimmen en de gebeurtenissen op de Coolsingel verheffen tot de ultieme streetparty! Het programma is mede gecureerd door Rasjiv Baghwanbali. Klik hier voor het hele programma.

Heel bijzonder dit jaar is de invulling van de soundsystems. In twee dagen zullen 6 belachelijk populaire party concepten de Coolsingel omtoveren in een kolkende en dansende mensenmassa op het grootste straatfeest van Nederland: Redemption Soundsystem, HEAT ft Ray Escobar, PrettyGirlsLikeTrapMusic, The Couch, After Six en International Dance League!

Rotterdam Unlimited Zomercarnaval werkt samen met organisaties om vernieuwend te zijn en waarde te creëren. Om deze reden zijn we enorm blij om samen te werken met House of Knowledge en Levels TV. Zo bieden we jong, lokaal talent een podium op Rotterdam Unlimited Zomercarnaval. Kom deze talenten van de toekomst supporten op zaterdag 29 juli op stage 1 (Levels TV) en 2 (House of Knowledge)!

Op zaterdag om 12.00 uur begint als vanouds weer de spectaculaire Rueda de Casino op het Stationsplein en de veel geroemde Mercado zal de zintuigen weer prikkelen met heerlijke en spicy foods.

Ondanks al deze gezelligheid tòch niet in de gelegenheid om te komen? Geen nood: de NOS zendt op zaterdag 29 juli live uit vanuit restaurant Grace aan de Coolsingel met veel fragmenten van Rotterdam Unlimited Zomercarnaval en diverse interviews (21.30 Ned. 2).

NOS

OPROEP: Op zaterdag 29 juli doet de NOS live vanuit restaurant Grace (Stadhuisplein 1A) verslag van het Zomercarnaval. We kijken terug op de parade en hebben onder andere de King en Queen van het Zomercarnaval te gast. We zoeken voor deze uitzending nog publiek om de feeststemming compleet te maken. Mocht het je leuk lijken om hierbij te zijn, mail dan naar [email protected]. De uitzending is van 21.30 tot 22.20, inloop van 20.45 tot 21.00.

Blijf op de hoogte!

Zorg dat je altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws en update. Volg ons op social media:

Facebook: https://www.facebook.com/rotterdamunlimited
Instagram: https://www.instagram.com/rotterdamunlimited/
Twitter: https://twitter.com/RdamUnlimited

deel dit bericht