Rotterdam Unlimited Zomercarnaval komt met volledig programma

Het programma van Rotterdam Unlimited Zomercarnaval is zo goed als afgerond. Met onder meer de Jamaicaanse dancehall held Mr Vegas, de Cubanen van Septeto Santiaguero, de Kaapverdische R&B ster Dino D’Santiago en snelst upcoming worldwide ster Ir Sais, kenmerkt het programma zich door de vertrouwde ingrediënten van Rotterdam Unlimited Zomercarnaval: uptempo, feest en diversiteit.

Mr Vegas is een van de meest succesvolle en onderscheidende artiesten van de Jamaicaanse dancehall; de man achter de onmiddellijk herkenbare stem van zoveel van de bekende songs van het genre. Zijn oeuvre strekt zich uit van de hits waar hij mee doorbrak als ‘Heads High’ en ‘Nike Air’ tot aan de moderne klassiekers als ‘Tek Weh Yuh Self’ en ‘Bruk It Down’.

Dino D’Santiago’s ervaringen in het kerkkoor in combinatie met zijn gezalfde stemgeluid maakte van hem de go-to vocalist voor een hele generatie van hiphop en R&B acts. Maar bloed is dikker dan water, dus eenmaal gerijpt in leeftijd en stemgeluid maakte hij met zijn R&B en hiphop onbewust de connectie met de ziel van Kaapverdische muziek, waarmee hij de nieuwe ster aan het firmament is.

Ir Sais is een Arubaanse zanger die een immense tiktok hit scoorde met de track Dream Girl. Sindsdien ligt de wereld aan zijn voeten, met tropische, ultra dansbare tracks als Para,Claramente en Chaka. Op FUNX Radio komt Ir Sais nagenoeg elk uur voorbij!

Stanley Clementina & C-Shaw is de band van multi-instrumentalist, zangcoach en producer Stanley Clementina. Stanley is de eerste artiest die de Haitan Kompa Sound na lange tijd naar Nederland en Curaçao brengt en de opkomende en ook gevestigde bands en artiesten inspireert om dit zeer aanstekelijke ritme te spelen dat nu in 2022 wint aan populariteit. Niet alleen Hatian Kompa Combined met roots uit Curaçao maar ook enkele van zijn bekende afro tracks!

Verder staan op het programma Jayh Jawson, Caribbean Bachanaal Soundsystem, Septeto Santiaguero, Dreaming of Syria, Digital Challenge, Karsu Extended Version, BKK, Kay Slice & Friends, Quique, Mr. Weazley, DJ Shug La Sheedah, Papi Chulo Soundsystem, Stanley Clementina & C-Shaw, Motafied Beatz MC Motafied, Mama Africa Soundsystem, Orquesta Pegasaya ft Tico Libiee en Reinier Lijfrock, Passion: Urban Kawina Band, Jozay, Shirley Adney, Story Unlimited and many more.

Het programma komt tot stand in samenwerking met Rajiv Bhagwanbali. Multitalent, host, entrepeneur en artistiek directeur van o.a. Street Culture Weekend (RSCW) in Rotterdam. Ook Stg Spraakuhloos - Spraakuhloos: waar spoken word thuiskomt - heeft een bijdrage geleverd aan het programma.

Daarnaast staan natuurlijk de iconische highlights van Zomercarnaval op programma: Royalty Election (9/7), Warming Up (29/7). Lighting parade (29/7) en de Straatparade (30/7), waarover later meer.

Voor het volledige programma: www.rotterdamunlimited.com

deel dit bericht