Zomercarnaval Royalty Election Kandidaten

De kandidaten van de Zomercarnaval Royalty Election zijn bekend! Op zaterdag 8 juli strijden vier Queens en drie Kings tegen elkaar voor de titel Zomercarnaval Queen & King 2023. We stellen de zeven kandidaten graag aan je voor:

Alicia Borges (31) - Cabo Verde Chegou

De slimme en gepassioneerde Rotterdamse brengt haar dagen door als klinisch chemisch analist. Haar liefde voor dansen is niet te missen. Ze vindt altijd manieren om haar lichaam in beweging te houden. In haar vrije tijd kun je haar vinden met haar neus in een boek waar ze zich verliest in de avonturen en verhalen van andere werelden.

"De reden dat ik vind dat ik de titel van de Zomercarnaval moet winnen is tevens ook de reden waarom ik mij heb opgegeven. Toen ik vorig jaar had meegedaan ben ik echt verliefd geworden op de carnaval wereld en heb ik er een passie aan overgehouden. De dag van de carnaval gaf mij zoveel positieve energie dat ik van mezelf versteld stond hoe enorm ik ervan heb genoten. Ik merkte dat het publiek erg enthousiast was van mijn energie en daar echt van genoot. En even was ik alle narigheden wat er gaan was vergeten. En mijn doel als Queen is dus ook het publiek een geweldige dag bezorgen, en hen het gevoel geven dat ook al is het maar één dagje, dat er op die dag heerlijk gefeest mag worden en even alles vergeten mag worden."


Aldjo Rodriquez (31) - Shining Stars

De veelzijdige Rotterdammer met een passie voor creativiteit, stijl en beeldadvies. Maar dat is niet alles wat hem drijft – hij heeft ook een fascinatie voor het verzamelen van Hot Wheels.

“Het zomercarnaval is een uniek en kleurrijk feest waarbij verschillende cultuurgemeenschappen bij elkaar komen om een dag van vreugde en creativiteit te vieren. Mijn doel als King 2023 is om maatschappelijk betrokkenheid van alle lagen van de samenleving te vergroten en creatief te zijn in het vinden van oplossingen voor uitdagingen. Ik inspireer dan ook graag de nieuwe generatie om zichzelf te zijn en zonder angst avonturen aan te gaan.“


Destiny Dors (26) - Grupo Brillante

De gedreven en inspirerende teamleider uit Den Haag creëert graag een betere wereld. Als teamleider bij een maatschappelijke organisatie is ze altijd op zoek naar manieren om haar gemeenschap te helpen en te ondersteunen. Ze vindt rust en ontspanning in de klanken van muziek en avontuur in het verkennen van nieuwe plekken over de hele wereld. Ook is ze vaak te vinden achter de naaimachine, waar ze haar creatieve energie kanaliseert in het ontwerpen en creëren van unieke kledingstukken.

“Ik zou de titel Queen 2023 moeten winnen omdat respect bij mij op 1 staat en ik de voorbeeldfunctie die bij de titel komt kijken flawless zal dragen; omdat m'n zorgzaamheid soms misschien iets te extra is en ik weer eens te laat kom omdat ik 20 minuten heb staan praten met een dakloze; omdat ik altijd m'n unieke zelf ben, die ook altijd net iets te diepe gesprekken heeft met mensen die ik 3 seconden ken; omdat ik toch altijd blijf lachen, ook wanneer ik niet win; omdat m'n humor ook zeker zal helpen met de hele experience net iets leuker te maken en omdat ik na een moeilijk jaar, zeker wel wat extra colour, glitter en glamour kan gebruiken!”


Orwin Gomes (30) - Kingdoms Under The Sun

De energieke Rotterdammer die de kunst van muziek, dans en modelwerk combineert in zijn dagelijks leven. Als leraar muzikaliteit op een basisschool, professionele danser en model weet hij hoe hij zijn passies kan delen en anderen kan inspireren.

“Met de carnavalsgemeenschap en mijn familie op Aruba troffen we de voorbereidingen voor carnaval; van kostuums maken tot het opbouwen en versieren van de praalwagen. Het bracht en brengt mij als ‘Carnavalista’ (Carnaval mens) veel plezier en het heeft mij geleerd om te organiseren en mensen bij elkaar brengen. In de carnaval hou ik ervan om volle energie te geven vol kleur, licht, kracht en blijdschap. In mijn rol als King Carnaval 2023 wil ik mijn kennis overbrengen, mensen aansporen hun talent te ontwikkelen, vrijheid en zelfverzekerdheid -ook als het gaat om de LGBTQI+ gemeenschap- te ervaren, want ik geloof in de kracht en potentie van iedereen.”


Sharicia Hasham (24) - Bacchanal Tribe

Deze creatieve duizendpoot uit Den Haag combineert haar passies met een ambitieuze carrière als internationaal zakenvrouw. Als student International Creative Business gebruikt ze haar scherpe geest en ondernemersvaardigheden om haar creatieve visie te realiseren. Ze verliest zichzelf graag in de ritmes en bewegingen van dans en brengt haar creatieve visie tot leven door middel van video-editing en social media beheer als freelance professional.

“Carnaval heeft een speciaal plekje in mijn hart vanaf heel jong en het zal een eer zijn om als de Queen Zomercarnaval de carnavalscultuur in Nederland te vertegenwoordigen. Als een "die heart Carnavalista" voel ik me verantwoordelijk om dit vreugdevolle feest van diverse culturen samen met jullie te vieren en hierdoor voel ik me ook bereid om de titel Queen Zomercarnaval te dragen. Sta me toe je kennis te laten maken met deze speciale carnavalistische plek in mijn hart“


Wilson Gomes (29) - Cabo Verde Chegou

Een charismatische Rotterdammer die de wereld van de commerciële modellen en dansvloeren verovert. Hij laat zijn creatieve kant zien door te schilderen. Bereid je voor om geïnspireerd te raken door deze getalenteerde en veelzijdige artiest.

“De reden dat ik me heb aangemeld voor de Royalty Elections is omdat 2023 het jaar is van het ‘uit mijn comfort zone stappen’ en ik dingen wil doen die voor mij nodig zijn om verder te kunnen groeien. Ik vind het een eer om dit te kunnen doen voor mijn favoriete groep Cabo Verde Chegou, namens de Kaapverdiaanse community en voor het Rotterdamse Zomer. Ik houd van Carnaval, in zowel binnen als buitenland, en de ZRE is zeker een van de leukste evenementen binnen Zomercarnaval. Ik ben een gedreven en betrouwbare persoon en ik zal er altijd voor zorgen dat ik mij optimaal inzet, in welke samenwerking dan ook, zodat anderen en ik tevreden zijn met het eindresultaat. Ik vind het belangrijk dat ik een positieve indruk achterlaat in de gedachte van mensen en mijn medekandidaten en dat dit ook na onze ontmoetingen stand blijft houden. Daarom denk ik dat ik zeker de titel waardig ben als King Zomercarnaval 2023.”


Vanity Girigori (27) - Solo kandidate

De getalenteerde en gepassioneerde activiteitenbegeleider uit Rotterdam inspireert de jonge geesten van morgen. Als enige solokandidate dit jaar laat ze zien dat ze de uitdaging alleen aan kan en ze doet dat met verve. Haar werk als activiteitenbegeleider op een basisschool is slechts het topje van de ijsberg van haar veelzijdige talenten. Ze laat haar fantasie de vrije loop met de kleurrijke en opwindende wereld van anime en ze weet haar passie voor muziek te vertalen in indrukwekkende creaties. Maar haar ware liefde ligt bij de Aziatische talen, die ze met toewijding bestudeert en beheerst als geen ander.

“Als Queen van het Zomercarnaval heb ik niet alleen de verantwoordelijkheid om de missie en visie van het evenement uit te dragen, maar ook om met mijn platform en stem bepaalde maatschappelijke problemen aan te kaarten en bewustwording bij de mensen te vergroten. Juist als iemand die geboren en getogen is in Rotterdam, zal ik bijdragen aan positieve verandering in het onderwijs van Rotterdam Zuid. Als Queen van het Zomercarnaval zal ik altijd blijven streven naar een betere toekomst voor onze gemeenschap en de jongeren en vieren wie we zijn terwijl we ons richten op wie we kunnen zijn.“

deel dit bericht