Openluchtprogramma Rotterdam Unlimited waaronder de Zomercarnaval Straatparade in 2021 in Rotterdam Ahoy

Nadat Rotterdam Unlimited in 2020 vanwege de corona pandemie geen doorgang kon vinden, lieten wij onmiddellijk weten in 2021 weer van de partij te zijn. Helaas heeft de actualiteit ons ingehaald en ziet het er nog steeds niet goed uit. Daarom is Rotterdam Unlimited voornemens om haar evenementen waaronder de iconische Straatparade in 2021 te presenteren in een aangepaste en uiteraard coronaproof vorm. Ingezet wordt op programmering in meerdere binnen locaties waar een deurbeleid met controle op vaccinatiebewijzen en snel-testen mogelijk zal zijn, enkele reeds bekende locaties zijn de Doelen en Theater Zuidplein. Voor wat betreft het onderdeel Zomercarnaval wordt gekeken naar de Arena van Rotterdam Ahoy. Na de Zomercarnaval Straatparade volgen optredens van artiesten uit binnen- en buitenland. Hou de website en de sociale media in de gaten voor updates.

Zomercarnaval, een van de hoogtepunten van Rotterdam Unlimited, is voornemens om de iconische straatparade in 2021 te presenteren in de Arena van Rotterdam Ahoy, uiteraard coronaproof. Na de straatparade zal men nog kunnen genieten van artiesten uit binnen- en buitenland. De datum is zaterdag 31 juli 2021 en het programma vangt aan om 13.00 uur.

Zoals nagenoeg alle evenementen, wordt ook Rotterdam Unlimited in de wielen gereden door de pandemie. Rotterdam Unlimited wil zoveel mogelijk de kansen vergroten opdat in ieder geval een gedeelte van het vijfdaagse evenement Rotterdam Unlimited plaats kan vinden, waaronder in ieder geval de Zomercarnaval Straatparade, gevolgd door enkele liveoptredens. “In Rotterdam Ahoy’ is het mogelijk het publiek te controleren op vaccinatiebewijzen of te werken met sneltesten. Een openbaar stadsevenement in het gehele centrum van de stad, wat Rotterdam Unlimited is, zal pas als laatste doorgang kunnen vinden, namelijk als de pandemie onder controle is en het laat zich niet aanzien dat dat in de zomer van 2021 al een feit is”, aldus festivaldirecteur Guus Dutrieux. Om deze overstap naar Rotterdam Ahoy mogelijk te maken zal er een bescheiden entree gevraagd worden. Rotterdam Unlimited zet hiermee in op de grootst mogelijke kans om zoveel mogelijk onderdelen van het evenement door te kunnen laten gaan, echter zal ook dit concept moeten passen binnen de dan geldende overheidsmaatregelen.

Royalty Election
Het programma op 31 juli in de Arena van Rotterdam Ahoy zal worden voorafgegaan door de Royalty Election, voorheen bekend als de Queen Election, welke op 10 juli plaats zal vinden in Concertgebouw De Doelen. Voor het eerst in de geschiedenis van het Zomercarnaval kan er naast de titel Queen Zomercarnaval, nu ook gestreden worden voor de titel King Zomercarnaval! Met deze verandering wil de vernieuwde projectgroep stappen zetten naar meer inclusiviteit binnen deze verkiezing. De verkozen kandidaten zullen één jaar lang de titel dragen van Queen & King Zomercarnaval. Het totale programma en entreeprijzen van beide evenementen worden in een later stadium bekend gemaakt.

Over Rotterdam Unlimited
Rotterdam Unlimited is uitgegroeid tot het grootste, meest uitbundige en veelkleurige straatfestival van Europa waar vele culturen samenkomen. Het event trekt jaarlijks enorme bezoekersaantallen uit binnen- en buitenland. Het centrum van Rotterdam wordt vijf dagen lang gehuld in exotische sferen, waar het publiek kan genieten van gratis toegankelijke concerten, dansdemo's, parades, feesten en nog veel meer met culturele diversiteit als feestelijk middelpunt. Vanwege de Corona-pandemie zullen de programma-onderdelen in 2021 gecentreerd zijn in en rond bestaande podiumlocaties waaronder de Doelen, Theater Zuidplein en Ahoy.

deel dit bericht