RU Zomercarnaval terug op de Coolsingel

Na een aantal jaren van inschikken vanwege herstructurering, is de Coolsingel vanaf 2022 weer het hart van de 35ste editie van Rotterdam Unlimited Zomercarnaval. Op dinsdag 26 juli begint het vijfdaagse evenement in WORM en zal eindigen op zaterdag 30 juli om 23.00 uur op de Coolsingel. Het programma omvat een veelheid aan programmaonderdelen en disciplines, binnen- en buitenlocaties, maar ook online. Het hoogtepunt zal zijn op vrijdag 29 en zaterdag 30 juli met als één van de highlights de alom bekende Zomercarnaval Straatparade.

Drie jaar is de Coolsingel op de schop geweest om het de promenade te maken dat het nu is. Daardoor diende Rotterdam Unlimited Zomercarnaval zich, ten tijde van de verbouwing, enkele jaren danig in te schikken met haar activiteiten. Dat ligt nu achter ons en de prachtige vernieuwde Coolsingel zal in 2022 het schitterende decor vormen voor de Warming Up, de mini Lighting Parade, het defilé van de Zomercarnaval Straatparade, twee live podia en maar liefst drie soundsystems.

Nieuw 9 juli Royalty Election

Voorheen bij het publiek bekend als de Queen Election heeft deze aftrap van het Zomercarnaval een moderniteitsslag gemaakt en heet vanaf nu de Royalty Election. Deze naamsverandering vertelt precies wat de wijziging behelst: Zomercarnaval is niet alleen op zoek naar een Queen, maar ook een King die in gezamenlijkheid de Straatparade zullen aanvoeren en een jaar lang Zomercarnaval nationaal en internationaal zullen vertegenwoordigen. Na twee digitale voorrondes in de maand juni vindt de finale plaats op zaterdag 9 juli in de Doelen.

Vernieuwd 29 juli Warming Up

Dit razend populaire programmaonderdeel is opnieuw tegen het licht gehouden en geactualiseerd om zo klaar te zijn voor de toekomst. Drie brassbands zullen om 18.00 uur vertrekken vanaf drie verschillende locaties in de stad. Aangekomen op de Coolsingel zal elke brassband zich voegen bij een aan hun toegewezen soundsystem, waarna om exact 19.00 uur met een geweldige explosie van muziek het straatfeest geopend wordt, doordat de brassbands 15 minutenlang zullen freestylen met de soundsystems.

Nieuw 29 juli Mini Lighting Parade

Nieuw dit jaar is de lighting parade, als afsluiter van het programma van vrijdag avond. Duizenden kleine lichtjes zijn verwerkt in kostuums en roadpieces, welk dramatisch effect wordt versterkt door het indrukwekkende decor van de nagelnieuwe Coolsingel. De deelnemende carnavals groepen worden begeleid door de drie brassbands van de Warming Up. Om 23.00 uur wordt het programma afgesloten en maakt Rotterdam zich klaar voor de finaledag op zaterdag 30 juli met als hoogtepunt de Zomercarnaval Straatparade .

Het volledige in- en outdoor en online programma wordt in een later stadium bekend gemaakt.

deel dit bericht