Rotterdam Unlimited is het grootste, meest uitbundige en veelkleurige straatfestival van Europa waar alle culturen samenkomen. Het event trekt jaarlijks enorme aantallen bezoekers uit binnen- en buitenland en duurt 5 dagen lang elk jaar aan het einde van de zomermaand Juli.

De superdiversiteit van de metropolen van vandaag vormt de inspiratiebron van de programmatische invulling van dit feest; door al deze culturen en lifestyles met elkaar te verbinden ontstaan er uitzinnige nieuwe stijlen op gebied van muziek, dans, rap/spoken en street art en meer.

Het is het programma en de wijze waarop deze tot stand komt, wat sturing geeft aan belangrijkste bouwstenen van het evenement: diversiteit en sociale cohesie. Het programma komt tot stand met partners en/of (gast-)curatoren, waarbij specifiek op zoek gegaan wordt naar de underground, de wijken en de subcircuits, om partnerships mee aan te gaan met excellerende artistieke en organisatorische talenten, die kunstzinnige eigenheid en drang naar kunstzinnige vernieuwing voorstaan.

Jaarlijks bezoeken ruim 500.000 bezoekers Rotterdam Unlimited om gedurende 5 dagen te genieten van de circa 200 optredens op 16 in- en outdoor locaties. Het centrum van Rotterdam wordt gehuld in exotische sferen, waar je kunt genieten van gratis toegankelijke concerten, dansdemo's, parades, feesten, battles en nog veel meer!

Indoor

De indoor locaties geven ruimte aan artiesten van velerlei disciplines, die niet goed tot hun recht komen in de openbare ruimte, waar het grote gebaar regeert. Opkomend talent, singer/songwriter, spoken en storytelling is bijvoorbeeld programma dat een intiemere setting vereist.

Outdoor

Outdoor kan men genieten van streetacts, soundsystems en gratis toegankelijke live stages waar topartiesten uit binnen- en buitenland zich presenteren - schouder aan schouder - met lokaal jong talent tijdens Rotterdam Unlimited.

Zomercarnaval

Het iconische zomercarnaval is een van de hoogtepunten van Rotterdam Unlimited en bestaat uit de Battle of Drums en de iconische Straatparade. Op vrijdag vindt de Battle of Drums plaats: drie talentvolle Caribische brassbands vertrekken musicerend vanuit drie verschillende punten in de stad om de stad – volgens de traditie – wakker de schudden voor de Straatparade van de dag er na. Aangekomen in het stadscentrum strijden zij met elkaar om de titel van Beste Brassband van Nederland. Op de zaterdag start om 13:00 uur de Zomercarnaval Straatparade die zich gedurende 6 uur door het stadscentrum bewegen. Over een route van ruim 5 km wordt Rotterdam dan overspoeld door circa 25 praalwagens, 2.500 dansers en danseressen in een golf van muzikale klanken, kleur, vreugde en energie. Ieder jaar weer laat de straatparade zien dat het mogelijk is een heel stadscentrum te laten dansen.

EVERYBODY IS INVITED!! Klik hier voor meer info over Zomercarnaval.

Festivalmarkt

De Mercado is de wereldkeuken van Rotterdam Unlimited en ook hier zijn veel verschillende culturen terug te vinden, van Surinaams, Hindoestaans, Chinees tot Antilliaans en van fastfood tot heerlijke gezonde maaltijden. De Mercado is op vrijdag en zaterdag te vinden in het centrum van de stad.

Bent u geïnteresseerd in een eigen marktkraam?

Mail dan naar info@rotterdamunlimited.com.