Van 25 tot en met 29 juli 2023 zal er weer heel veel programma’s te zien zijn onder de noemer van Rotterdam Unlimited Zomercarnaval.

Het podiumprogramma van Rotterdam Unlimited Zomercarnaval is zo langzamerhand even legendarisch als de straatparade. Internationale gevestigde namen als Alison Hinds, Kool & The Gang, New Power Generation, Manu Chao, Machel Montano en Femi Kuti to name a few, maar ook Nederlandse grootheden als Frenna en Ronnie Flex rocked the stage and the city!

Aanstormend talent mocht nooit ontbreken, dus waren Rotterdamse artiesten als Lii, Lady Shaynah, Tabanka en Jaskelis graag geziene gasten op een van de podia.

Een ander belangrijk onderdeel van het totaal programma zijn de speciale projecten. Rotterdam Unlimited Zomercarnaval heeft zich, de tagline zegt het al, altijd ingespannen om een bijdrage te leveren aan diversiteit. Dit kwam tot uiting in een Noches de las Chicas – een girls-night-only programma, ontstaan vanuit ongenoegen voor wat betreft genderongelijkheid in de muziekindustrie. De Post Apocalyptic Queer Beauty Pageant was een programma door queers en trans mensen van kleur. Sranang Gowtu bracht de Surinaamse muzikale traditie voor het voetlicht en FRESH is een event waar talks en entertainment gecombineerd worden, met als rode draad van het programma seksuele en genderdiversiteit.

Indoor

De indoor locaties geven ruimte aan artiesten van velerlei disciplines, die niet goed tot hun recht komen in de openbare ruimte, waar het grote gebaar regeert. Opkomend talent, singer/songwriter, spoken en storytelling is bijvoorbeeld programma dat een intiemere setting vereist.

Outdoor

Outdoor kan men genieten van streetacts, soundsystems en gratis toegankelijke live stages waar topartiesten uit binnen- en buitenland zich presenteren - schouder aan schouder - met lokaal jong talent tijdens Rotterdam Unlimited.

Zomercarnaval

Het iconische zomercarnaval is een van de hoogtepunten van Rotterdam Unlimited en bestaat uit de Battle of Drums en de iconische Straatparade. Op vrijdag vindt de Battle of Drums plaats: drie talentvolle Caribische brassbands vertrekken musicerend vanuit drie verschillende punten in de stad om de stad – volgens de traditie – wakker de schudden voor de Straatparade van de dag er na. Aangekomen in het stadscentrum strijden zij met elkaar om de titel van Beste Brassband van Nederland. Op de zaterdag start om 13:00 uur de Zomercarnaval Straatparade die zich gedurende 6 uur door het stadscentrum bewegen. Over een route van ruim 5 km wordt Rotterdam dan overspoeld door circa 25 praalwagens, 2.500 dansers en danseressen in een golf van muzikale klanken, kleur, vreugde en energie. Ieder jaar weer laat de straatparade zien dat het mogelijk is een heel stadscentrum te laten dansen.

EVERYBODY IS INVITED!! Klik hier voor meer info over Zomercarnaval.

Festivalmarkt

De Mercado is de wereldkeuken van Rotterdam Unlimited en ook hier zijn veel verschillende culturen terug te vinden, van Surinaams, Hindoestaans, Chinees tot Antilliaans en van fastfood tot heerlijke gezonde maaltijden. De Mercado is op vrijdag en zaterdag te vinden in het centrum van de stad.

Bent u geïnteresseerd in een eigen marktkraam?

Mail dan naar info@rotterdamunlimited.com.