za 29-07-2023
21:00 - 21:30
Stage 1

A Postcard from Ukraine
Rotterdam Unlimited Zomercarnaval heeft diversiteit in haar DNA en dat viert zij ieder jaar op grootse wijze. Dit jaar is Rotterdam Unlimited Zomercarnaval er in geslaagd de bekendste rapper uit de Oekraïne te strikken: Alyona Alyona. Rotterdam Unlimited Zomercarnaval wil een hart onder de riem steken van de maar liefst 65 duizend vluchtelingen die in ons land verblijven en begrip en empathie voor de situatie van deze vluchtelingen in Nederland vergroten en hen trakteren op een kort moment van ‘thuis’. Kortom, A Postcard from Ukraine.

Alyona Alyona
Daartoe komt Alyona Savranenko – artiestennaam Alyona Alyona – de bekendste rapper van Oekraïne terug naar Nederland. De naam van Alyona, al ruim tien jaar actief als rapper, verspreidde zich tot ver buiten het eigen land. Haar liefde voor hiphop is gekleurd door Oekraïense literatuur het dagelijkse leven in Baryshivka en muzikale invloeden van Atlanta en de cloud. Toen op 24 februari vorig jaar de oorlog uitbrak, was Alyona Alyona net begonnen aan haar grote wereldtournee, de belangrijkste uit haar muzikale carrière tot dan toe. Ze heeft besloten de tour voort te zetten en haar muziek in te zetten als wapen.

Eerder trad zij al op bij Eurosonic Noorderslag in 2021 en op 29 juli komt zij naar de Coolsingel In Rotterdam.

Rotterdam Unlimited Zomercarnaval en Alyona nodigen alle in Nederland verblijvende Oekraïners uit om op 29 juli alle ellende even te vergeten en een moment weg te dromen met mooie herinneringen aan het thuisland.

Social van Alyona Alyona