di 26-07-2022
20:30 - 23:00
Worm

Digital Challenge is een project ontwikkeld door Rotterdam Unlimited YouDistrict (de online variant van Rotterdam Unlimited) dat de mogelijkheid biedt aan beginnende artiesten uit Rotterdam om zich te oriënteren op de implementatie van het digitale domein in een online of hybride performance. De projectvraag luidde: wat kan je doen om je publiek blijven boeien? Hoe kan een stream er uit zien, waardoor je zo dicht mogelijk bij een live ervaring komt? Hoe kan je contact met je fanbase houden, dan wel een nieuwe fan base opbouwen in tijden van lockdown?’

De drie eindproducten die zijn uitgekozen om zich verder te ontwikkelen worden gepresenteerd op dinsdag 26 juli in WORM. Het eindproduct van deze challenge wordt 100% eigendom van de maker/artiest en kan deze inzetten ter promotie van eigen product en naar eigen inzicht.

De drie projecten die verkozen zijn, zijn:

Dreambox van Yoeran Luteijn

De Dreambox is een virtuele arena waar band en publiek samenkomen. De band speelt hun muziek en de arena toont als een filmset de sfeer en het verhaal van het nummer. Elementen in de arena reageren op geluid en de interactie van publiek. De bandleden verschijnen in de arena middels een 3D hologram. Publiek kan via internetbrowser, telefoon of VR Headset toekijken en zich door de arena bewegen en heeft de keuze tussen een studio- of 3D-audiomix. Een unieke ervaring waar je je als bezoeker één voelt met het nummer en rond kan dwalen alsof je bij een fysiek concert aanwezig bent.

Lost Boys Archetypes door GEEL

Met dit project wil ik een digital performance creëren die gekoppeld is aan het concept van Lostboys Archetypes. Een aantal van de archetypes zijn : The Ruler, The Jester, The Magician, The Creator etc.

Voor dit project zal GEEL 1 of 2 nummers performen van zijn opkomende album.

De Lostboys sound is een combinatie van Sad Lo-Fi, Hip-hop en Trap(sub genre hiphop) elementen met een toevoeging van live instrumenten. De performance wordt live gespeeld en ondersteunt door de Heavy Rock band NEVIAH.

Door deze ontmoeting ontstaat er een magische kruisbestuiving tussen Lo-Fi Hip-Hop en Heavy Rock.

Multiverse door Fabz Pi

This show will use the greenscreen concept by covering all walls but also the floor to create the impression of another world. What will make this show different is the collaboration with producer & digital 3D creator Youp. Using the visual & Sonic concept ‘Life of Pi The Multiverse: PORTALS” of FABZ Pi as a base we will be using a song from the sonic/visual/game project Fabz Pi & Youp are working on today.