za 30-07-2022
20:25 - 21:25
Stage 2

Dino d'Santiago is een Portugese zanger van Kaapverdische afkomst, een voorvechter van de nieuwe golf van Afro-elektronische geluiden in Lissabon en een steunpilaar in de Portugese hiphop- en R&B-scènes.

Geïnspireerd door zijn roots in Santiago, combineert Dino traditionele Kaapverdische muziek met nieuwe genres om te creëren wat vandaag herkenbaar is als zijn kenmerkende geluid, dat te horen is op zijn albums 'Eva' (Lusafrica 2013) en het veelgeprezen 'Mundu Nôbu.' (Sony Music Portugal 2018) Hij combineert vakkundig de traditionele Morna, Batuku en Funaná met elektronische muziek om een ​​verfrissend, tijdloos geluid te creëren dat Portugal stormenderhand veroverde.

Internationale media zoals Rolling Stone, Complex en Folha de S. Paulo prezen hem als een van de meest creatieve artiesten in de muziekscene van Lissabon. Dino werd uitgeroepen tot Best Local Artist, Best Album en Critics' Choice bij Portugal's Play Awards in 2019 en Best Male Artist, Best Album en Critic's Choice in 2021 met het album 'KRIOLA' (Sony Music Portugal 2020).

In 2021 begon Dino aan een nieuwe reis als vader van de kleine Lucas, en met deze inspiratie kon zelfs de pandemie een artiest die leeft om op te nemen niet weerhouden. Zijn vierde album, 'Badiu', is een ode aan zijn nieuwe leven als ouder en een schitterende aanvulling op zijn voorganger 'Kriola'. Het is een gemeenschapsmuziekproject met veel grenzen maar geen grenzen. Dit album verpakt in Batuku, louterend, rauw en zwart, helpt de nieuwe generatie van Kaapverdië om zich te verzoenen en te leren hun Afrikaanse erfgoed op te eisen. Dino d'Santiago heeft een levendige verzameling verhalen gemaakt van de Creoolse natie die de Atlantische Oceaan in het hart heeft en muziek als de enige toevluchtsoord voor vreugde.

Social van Dino D'Santiago