za 29-07-2023
21:30 - 22:30
Stage 2

Een rijkdom aan Cubaans gevoel, een stem vol sentiment en een onbetwistbare kracht op het podium, dat zijn enkele van de kwaliteiten die Haila María Mompié González het beste omschrijven.

Na een aantal jaren dans te hebben gestudeerd, verhief de jonge danseres in 1991 haar stem en bezorgde Yaquelín Castellanos, een bekende Cubaanse zangeres, zo'n enorme verrassing dat ze de jonge danseres in haar band opnam. Haila werd zangeres van "Septeto Tradición", die traditionele Cubaanse muziek uitvoerde.

In 2001 besloot ze een nieuwe weg in te slaan en ging ze solo. Dit werd toegejuicht door het Cubaanse publiek, samen met de beslissing om een solo album op te nemen, geregisseerd en geproduceerd door de bekende Cubaanse muzikant en zanger Isaac Delgado.

Vocale kwaliteit, professionaliteit en toewijding volgen Haila, die haar leven leeft met de waardigheid van de liefhebbers van Cubaanse muziek. Geen wonder dat ze is bestempeld als een van de beste Cubaanse hedendaagse son performers, en een van de zangeressen in een nieuwe generatie van jonge talenten die een prestigieuze plaats hebben verdiend tussen degenen die geschiedenis schrijven in de popmuziek.

Social van Haila y su Orquesta