vr 28-07-2023
18:00 - 22:00
Soundsystem 1

Ontdek Shiwa, een invloedrijke stem uit de bloeiende 'new age' reggae- en dancehallbeweging in Rotterdam. Met zijn muziek creëert hij een diepe verbinding met de essentie van jezelf.

Dit jaar heeft Shiwa de eer gekregen om het programma van het Soundsystem-podium samen te stellen en heeft hij de toepasselijke naam 'Redemption' bedacht voor zijn geliefde geboortestad Rotterdam. Redemption staat voor de verlossing van zonden en de triomf over het kwaad.

In tijden als deze, waarin Rotterdammers soms moeite hebben om liefde en begrip voor elkaar te tonen, blijft reggaemuziek en zijn boodschap van onschatbare waarde. Zijn missie is om met de positieve frequenties van reggae de negatieve energieën in de stad te bestrijden. Maak je klaar voor Redemption. Bevrijd je geest met de kracht van woorden, geluid en positieve energie.

Shiwa brengt de volgende artiesten mee naar Rotterdam:

JamJam Sound
In 2013 begon JamJam Sound aan zijn muzikale reis, een nieuw geluid in Den Haag, Nederland. Hij groeide op uit een Indiaas-Caribische diaspora, ontdekte de smaak van de zoete sfeer die reggaemuziek te bieden heeft. Zijn mentaliteit is om de eenheid en liefde, de kracht achter muziek, te verspreiden.

DJ Rowstone

Rowstone noemt zichzelf 'an allround selecter with a mission to take you on a musical journey'. Zijn hoogste doel? Het publiek op de dansvloer op dezelfde frequentie brengen. Voor connectie zorgen tussen mensen met allerlei achtergronden. Zijn platen en zijn energie vormen het bindmiddel. Losgaan en bewustwording gaan hand in hand tijdens zijn sets, die telkens weer als een puzzel in elkaar vallen.

Mr Williamz
Op jonge leeftijd, slechts 8 jaar oud, maakte Micah Williams, beter bekend als Mr. Williamz, zijn eerste podiumoptreden op een lokale geluidsinstallatie in zijn gemeenschap. Hij won een tekstwedstrijd en dit inspireerde hem om teksten te gaan schrijven. Terug in Londen op 16-jarige leeftijd, begon hij samen met zijn jongere broer een kleine geluidsinstallatie op te zetten en namen ze speciale nummers op cassettebandjes op, die ze vervolgens op steelplates lieten zetten om hun eigen dubplates te creëren.

Met tournees door Midden-Amerika (Costa Rica - Panama) en verschillende Europese landen, bewijst Mr. Williamz zichzelf als een van de meest veelbelovende reggae/dancehall artiesten uit Londen, Engeland.

Dat wordt feest bij Soundsystem 1!