wo 27-07-2022
19:30 - 23:00
Worm

Story Unlimited is een spoken word, storytelling extravaganza, waar genres en generaties fluïde worden.

Met op woensdagmiddag de Streettalkers.

Spoken artiesten komen naar je toe! Op verschillende plekken in de stad, zoals de Witte de Withstraat, Binnenwegplein, Schouwburgplein en in de hal van Centraal Station Stationsplein kan je even een verstild moment beleven. De woorden van deze nieuwe lichting kunstenaars zullen je laten in verwondering. Net als fictie kan de kunstvorm helpen bij het begrijpen van de wereld. Rond 17.00 uur zal in de hal van Centraal Station een Story Corner verrijzen. In veel wijken zijn straathoeken plaatsen bij uitstek waar mensen samenkomen. Terwijl ze samenkomen, vertellen ze verhalen. Sommige​ mensen lijken de kunst van het vertellen van nature te beheersen; bij iedere gelegenheid hebben ze wel een mooi, inspirerend of grappig verhaal te vertellen en weten steeds de toehoorders aan zich te binden. Dat is de gedachte achter deze Story Corner. Dìt is de plek waar spontaniteit en improvisatie samen komen.

In de avond, in WORM ontvouwt zich eerst een programma van traditionele storytelling dat is samengesteld door Paul Middellijn. Naast een voordracht van Paul Middellijn zelf, wie kent niet zijn ode aan Rotterdam, treden achtereenvolgens aan:

  • Mary Sue Siegel (USA) Psychotherapeut Mary Sue is gespecialiseerd in healing stories. Verhalen van transformatie, waarheid, vrede en liefde, en het grote mysterie van het leven. (taal Engels)
  • Rosangela Kanvie Winter aka Kanvie (Liberia) aka Empress Empowa gebruikt bij het vertellen theater, zang en dans. Deelt graag het woord van onze universele Creator en snijdt graag taboe topics aan.
  • Johan Stam komt uit de Hoeksche Waard. Sinds 2018/19 meer serieus bezig met ,,Storytelling". Een natuur verteller met een knipoog naar het leven en het ontstaan daarvan.
  • Mathine Goedhart, full time teacher and storyteller. Zij gaat op zoek naar het kind in grote mensen en vertelt sprookjes voor volwassenen. Een storyteller met een prachtig tembre.

Dit programma wordt opgevolgd door een primeur van het (voor Nederland) nieuwe genre binnen het spoken veld EXTEMPO. Het wordt ook wel de calypso variant van Spoken of freestyle rap genoemd. Een battle heet ‘war’ en de winnaars zijn Monarchs en Emperors. Extempo is een typisch product van het carnaval in Trinidad & Tobago. Deze avond zal een in London samengestelde band olv Robert Bailey (Osibisa) twee authentieke Monarchs begeleiden, helemaal uit T&T Mighty Lingo en Tobago Crusoe, die verwikkeld zullen raken in een EXTEMPO ‘war’. Story Unlimited is een dynamische extravaganza van poetry slam, spoken word, raps met als piece de résistance de Nederlandse introductie van het nagelnieuwe EXTEMPO, gebracht in een gebalanceerd treffen tussen de verschillende stijlen. Vanaf 19.00 uur in Worm.