wo 27-07-2022
19:30 - 23:30

Dit project is een samenwerking tussen Rotterdam Unlimited en Spraakuhloos. Story Unlimited bestaat uit 3 onderdelen, die alle drie in het verlengde liggen van elkaar liggen

  • Streettalkers. – 16.00 – 17.00 uur centrum Rotterdam
  • Story Corner. – 17.00 uur – 19.00 uur WORM
  • Story Unlimited. – 19.00 uur – 23.00 uur WORM

Street talkers betekent wandelende ‘talkers’ - solisten - die via een kleine mobiele 20 watt sound installatie , rappen en vertellend musiceren in de wandelroute van een aangewezen zone op een afgesproken tijdstip.

Story Corner - in een huiskamer achtige setting zal het publiek worden uitgenodigd een eigen verhaal te vertellen. Een verhaal dat niet perfect verteld hoeft te worden, als het maar eigen is. Het publiek als artiest. Zij zullen worden aangemoedigd hun 3 minutes of fame te pakken. Een en ander zal aan elkaar gepraat worden door een spoken artiest van naam, die gelijkelijk met het aan- en afkondigen de verhalenvertellers van tips kan voorzien. Iedereen mag zijn kans wagen; in de loop van de avond worden - door het publiek- de besten geselecteerd; zij zullen deelnemen in de poetry slam.

Story Unlimited tenslotte zal uitmonden in dynamische extravaganza van poetry slam, spoken word, raps met als piece de résistance de Nederlandse introductie van het nagelnieuwe EXTEMPO, gebracht in een gebalanceerd treffen tussen de verschillende stijlen.

Het hoogtepunt wordt dan gevormd door de Nederlandse introductie van EXTEMPO door een tweetal lead artiesten met de grootste zeggingskracht binnen het genre, namelijk ‘extempo’ champions Mighty Lingo and Abebele, uit Trinidad Tobago. Zij zullen elkaar bestoken met een ‘extempo’ - een ‘spoken’ afgeleide van de calypso en vergelijkbaar met freestyle rap. De monarchen worden hierin begeleid door een uitgelezen gezelschap van muzikanten uit de hele wereld en samengesteld door Robert Bailey (UK).