Ruim 2.500 dansers en danseressen, 25 carnavalsgroepen en praalwagens zetten de Rotterdamse binnenstad jaarlijks op zn kop! De Zomercarnaval Straatparade betekent een explosie van kleur, muziek, feest en creativiteit in een stoet van indrukwekkende praalwagens. De Zomercarnaval Straatparade trekt in een stoet van 2,5 km met energieke dansers en danseressen van allerlei achtergronden, culturen en nationaliteiten trekken door het Centrum van Rotterdam. Gehuld in de meest spectaculaire kostuums met maar ëën missie: iedereen laten dansen! De Zomercarnaval Straatparade is de grootste Caribbean street party van Nederland en IEDEREEN is uitgenodigd! Geef je een dag lang over aan de magie van de Straatparade en go with the flow!

Het programma op de Coolsingel wordt voorafgegaan door een aantal vaste programmaonderdelen. Zoals de Royalty Election, voorheen bekend als de Queen Election, welke zal plaats vinden enkele weken vóór de Straatparade. Deze gelegenheid betekent de opening van het Zomercarnaval ‘seizoen’ van dat jaar.

Een aantal vaste programmaonderdelen kan je zeker terugverwachten zoals Rueda de Casino en festivalmarkt de Mercado.

Hou deze site en de sociale media in de gaten voor nieuwtjes, data en actuele programma informatie.

Stichting Zomercarnaval Nederland

Op de website van Rotterdam Unlimited Zomercarnaval vind je alle informatie over het evenement. Ben je opzoek naar informatie over de community achter het Zomercarnaval of wil je meedoen aan de Royalty Election, Straatparade of Mercado? Kijk dat op de website van Stichting Zomercarnaval Nederland.

Zomercarnaval start over:

244 dagen

5 uur

20 minuten

38 seconden